Отношението на „Слънце Луна” към качеството на хляба ни кара да предпочитаме най-автентичния начин за добиване на основната му съставка – БРАШНОТО – посредством каменна мелница.
С техническия прогрес и засилването на темпото на живот сме забравили някои важни неща. Смятаме, че е време да погледнем назад, за да поемем напред. Човечеството от хилядолетия познава меленето на зърно между два камъка – метод, доказал се във времето. Когато се мели на бавна скорост, не се губят важните свойства на всички витамини, ензими и минерали. Те се запазват и се предават от зърното на брашното. Също така зародишът, триците и ендоспермата остават в техните естествени пропорции. Полученото брашно е пълнозърнесто и с уникални вкусови качества. А ние държим да го предлагаме на клиентите винаги прясно смляно.
Произвеждаме изключително разнообразие от хляб, въз основа на така приготвеното брашно. Имаме практика да го продаваме пакетирано в магазин „Слънце Луна”. Ще го намерите и в ресторантите ни.
Вече имате възможност да закупите от брашната ни и в големи количества. Използваме висококачествени и древни сортове нехибридни зърнени култури като лимец, спелта, камут, ръж и др., които са отгледани с много любов и по естествен, органичен начин.

Ето и малко снимки от Мелницата: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152591917284216.1073741838.90719049215

Древни сортове пшеница

Лимец, емер, спелта, камут... Изначалната храна на човека, преминала през вековете и запазена до днес. Това са древни сортове пшеница, съхранили в себе си силата на слънцето и мъдростта на земята.
Поради ниските им добиви, според съвременното земеделие, тези сортове не са генно и химично манипулирани от човека. Едва през последните 10 години те стават отново популярни и то заради несравнимите хранителни и енергийни качества, които притежават. Лимецът, познат като зърното на Траките, е от най-богатите на протеин пшеници, но с много мека форма на глутен, който не е алергообразуващ.
За лимеца и спелтата в древността говорят като за лек: "Този, който яде от техните семена укрепва духа и тялото."