Що е Биодинамично земеделие

02.08.2012

Биодинамиката е наука за основните принципи, действащи в природата. Тя подхожда към земеделието, като взима предвид тези принципи, за да възобнови природното равновесие. Освен с взаимодействието между различните компоненти на една затворена система, биодинамиката се съобразява и с влиянието на космическите цикли.
Биодинамичният подход проличава в качеството на продукцията, в здравето на земята и добитъка и предпазването на околната среда от разрушителните модерни селскостопански методи.
По същество, биодинамичното земеделие и градинарство счита почвата и фермата за живи организми. То приема грижата за почвата като основна необходимост, като поддържането на нейното състояние е от съществено значение за предпазването й от ерозия и за създаването и подобряването на хумусното съдържание. Резулататът е фина и ронлива структура, съдържаща необходимите органични колоиди. По този начин се стимулира произвеждането на висококачествена култура, което довежда да по-качествен фураж за добитъка и по-хубава храна за човека.

Видяно 200 пъти

Вашето име *
Вашият е-майл *
Напишете коментар
Въведете кода от картинката: *